Levanger bysykkel

Levanger Næringsforum AS er en del av prosjektet «Reis Smart» der vi arbeider for mer aktiv og miljøvennlig transport i Levanger sentrum. Reis Smart er et samarbeidsprosjekt mellom Levanger Kommune, NORD Universitet, Trønderbilene, Magneten, Levanger Næringsforum AS, Student i Nord, Statens Vegvesen, Levanger videregående skole og Helse Nord-Trøndelag. Bysyklene er en del av Reis Smart-prosjektet og fredag 21. september var det offisiell åpning.

Levanger er den første mindre byen i Norge med en bysykkelordning. Storbyene har det fra før, men Levangers løsning er enklere. Totalt 100 sykler står plassert på ni forskjellige steder fra Magneten til campus Røstad. Når du åpner appen på smarttelefonen får du vite hvor nærmeste bysykkelstopp og hvor mange sykler som står der. Du låser opp den valgte sykkelen via appen og avslutter lånet på samme måte.

Det unike er parkeringsløsningen. Man kan etablere en parkeringssone for bysykler i løpet av fem minutter, hvor som helst. På den måten kan man tilpasse bysyklene til hvor det er arrangementer.

Fakta om bysykkelordningen:

  • Ni stasjoner fra Magneten til Røstad
  • 100 sykler utplassert på de forskjellige stasjonene.
  • Syklene kan leies via smarttelefon.
  • Du betaler 49 kroner første gang du registrerer deg. Når du bruker syklene er de første 15 minuttene gratis. Deretter betaler du 2 kroner for hvert kvarter du bruker dem.
  • Last ned appen «Levanger bysykkel» og du er i gang!

Levanger bysykkel