15. og 16. januar var Nærinsalliansen for Trøndelag (samarbeidsforum for samtlige næringsforeninger i Trøndelag) samlet på Bårdshaug Herregård i Orkanger.

Innledere ved Trøndelag fylkeskommune: Erlend Solem, Vegard Iversen, Anne Caroline Haugan, Jomar S. Maridal

Thamsklyngen: Bjørn Wiggen
Orkland kommune: Ingvill Kvernmo

Ove Snuruås og Berit Rian ønsket velkommen.

Det ble gjennomført en presentasjonsrunde blant deltagerne. Det ble i denne sammenheng orientert om hvor mange medlemmer og ansatte den enkelte forening har slik at det kan lages en samlet presentasjon av Næringsalliansen for Trøndelag.

Deltagerne dro på besøk til Orkel, og gjennomførte et spennende og inspirerende bedriftsbesøk.

Ingvill Kvernmo, prosjektleder for Orkland kommune, fortalte om prosessen med sammenslåing av Meldal, Orkdal, Agdenes og deler av Snillfjord. Kommunen vil etter sammenslåingen bestå av ca. 19.000 innbyggere. Organisering er bestemt administrativt og politisk, allerede ett år før sammenslåingen. Skal ansette næringssjef som rapporterer direkte til rådmann. Det blir ikke eiendomsskatt i nye Orkland kommune (kun på vindkraft/vannkraft).

Andre temaer på agendaen:

Erfaringsutveksling , Trøndelag fylkeskommunes kompetansestrategi og handlingsplan, Signering av samarbeidsavtalen for Næringsalliansen, Delstrategi for veg i Trøndelag , Planprogram for regional plan for arealbruk i Trøndelag, Møte med Trøndelagsbenken på Stortinget

Vi håper og tror at deltakelse i Næringsalliansen kan gi oss en sterkere posisjon i samarbeid med kommune, fylke og nasjonale myndigheter i viktige saker.