Tidspunkt

28. - 3. mars 2018

16:00 - 16:00

Påmelding

Pris: Gratis

Mer informasjon og påmelding i linken under

Marsimartnan 2018

Marsimartnan

I 1991 oppsto den moderne Marsimartnan – etter 50 års dvale. Delvis med nytt innhold, men med solid kulturhistorisk forankring. Marsimartnan gjennomføres i forbindelse med Mattisdag, i månedsskiftet februar/mars hvert år, og kan spores tilbake til vikingetid.

Marsimartnan er regionens fremste kulturmartna med fokus på «ekte vare» i alle ledd – både når det gjelder handel, kultur og folkefest.

Handel: I utstillingsbodene på torvet og på Dampskipsbrygga presenteres kvalitetsvarer i form av mat, klær, brukskunst og tradisjonelt håndverk.
Handelsstanden i Levanger sentrum har også ekstra fokus på kvalitet når de presenterer sine varer under Marsimartnan.

Kultur: Hele byen fargelegges med kulturaktiviteter i disse dagene. Det starter med åpninga av Marsimartnan i Sjøparken onsdag kveld, så går det slag i slag med kulturaktiviteter både fra gallerier og scener, på torvet, i butikkene på dagtid og på utestedene om kveldene – fire dager til ende.

Fakkelnatta: Marsimartnans kulturelle høydepunkt er fakkelnatta, som finner sted på fredagskvelden. Da slokkes alle lys og vi tar en tidsreise til gammeltida, med levende fakler og historiske tablåer langs gatene. Et fakkeltog med flere tusen mennesker går gjennom byen og passerer mellom 50-ca 70 ulike tablå – iscenesatt av og med frivilligheten i Levanger. Vær med å gå, ellers går du glipp av hele opplevelsen med de ulike tablåene.

Etter denne seansen er det duket for årets største folkefest når restaurantene og utestedene åpner dørene og inviterer til FAKKELFEST til langt på natt. Ta på danseskoene og kom!

Beliggenhet
Levanger ligger midt i hjertet av fagre Innherred og er et sentrum for handel og kultur, tradisjon og historie. Byen har vakker trehusbebyggelse og grønne lunger med nærhet til sjøen – brygger og ferjeforbindelse til Ytterøy.

Marsimartnan eies av kommunen, men vi samarbeider tett med frivilligheten og næringslivet i kommunen.

Velkommen som utstiller, kulturbærer eller deltager – vær vår gjest!

Se alle arrangement
Levanger