Tidspunkt

16. - 18. september 2018

10:00 - 16:00

Påmelding

Pris: Kr 7300,-

Meld deg på ved å benytte påmeldingsskjemaet nedenfor.

I samarbeid med Levanger kommune inviterer Levanger Næringsforum AS våre medlemmer til Næringslivstur til Östersund, 16. – 18. september.

«Levanger i vekst og utvikling»

Levanger er i følge ferske tall fra SSB den kommunen på Innherred som vokser mest i innbyggertall.

Levanger vokser med 200 innbyggere i året,  dette er mer enn de andre kommunene på Innherred til sammen i fjor. 

 

Program:

Dag 1:

BOLYST OG NÆRINGSUTVIKLING

Levanger har i de siste årene tiltrukket seg, ikke barefolk fra nærområdet, men også folk fra andre steder i landet og utlandet.

– Hva er suksessfaktoren?

– Vokser næringslivet proporsjonalt med innbyggertallet?

Bolyst og Næringsutvikling går hånd i hånd, og ordfører i Levanger kommune, Robert Svarva, forteller om Levanger kommune sin rolle som vertskapskommune for næringsliv.

Næringssjef i Levanger kommune, Håkon Okkenhaug, ser på «Den lange horisonten»:

– Hvilke næringsareal har vi nå og om 5 år?

E6-utbygging:

– Hvilke trusler og muligheter ligger i dette?

Dag 2:

VEKSTPOTENSIALET INNEN NÆRING I LEVANGER KOMMUNE

Banksjef Olav Salater og bedriftsrådgiver næring Einar Rønningen i Sparebank 1 SMN informerer:

Hvilke trender ser man, og hvordan skal man forholde seg til det?

Hvilke næringer har størst vekst?

KOMMUNEDELPLAN NÆRING

I 2017 ble det i samarbeid med Verdal kommune utarbeidet en Kommunedelplan for næring med Visjon: Livskvalitet og vekst. Sammen med øvrige kommunedelplaner inngår

Kommunedelplan næring i beslutningsgrunnlaget for økonomiplanen, hvor endelige beslutninger om gjennomføring av tiltak tas. Næringsplanen omhandler de områdene som kommunene har ansvar for, og som direkte eller indirekte påvirker utvikling av næringslivet i regionen. Unni Storstad, kommunalsjef for samfunn og utvikling, Levanger kommune informerer:

– Hva kan Levanger kommune gjøre for å legge til rette for vekst i Næringslivet?

– Hva mener næringslivet er viktig og ikke viktig i prioriteringer fra kommunens side?

NÆRING I TREHUSBYEN» OG «ATTRACTIVE NORDIC TOWNS»

Byantikvar Tove Nordgaard og næringssjef Håkon Okkenhaug informerer om prosjektene og hvilke muligheter som ligger her for næringslivet i regionen.

I DET STORE BILDET

– Hvilke muligheter ligger for Levanger i «Nye Trøndelag»?

Fylkesrådmann Odd Inge Mjøen deler sine betraktninger rundt dette.

Trude Nøst, direktør for plan og næring i Trøndelag Fylkeskommune.

Kort tekst….

INTERREG – STYRKE SAMARBEIDET

Interreg er EUs program for å fremme sosial og økonomisk integrasjon over landegrensene gjennom regionalt samarbeid. Programmet ble etablert i 1990 for å styrke samarbeidet mellom naboregioner som var delt av nasjonale grenser.  Sidsel Trønsdal, rådgiver, seksjon næring, Trøndelag Fylkeskommune orienterer:

– Interreg hva er det og hvilke muligheter finnes?

– Hva kan du lete etter over grensa som kan hjelpe deg videre?

Vi får også besøk fra representanter fra svenske interreg som kanskje vet mer om det finnes bedrifter med samme problemstillinger eller som kanskje har løsningen?

Med forbehold om endringer i programmet.
Se alle arrangement
Östersund

Personvernerklæring

Personvernerklæringen handler om hvordan denne nettsiden samler inn og bruker informasjon om besøkende. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19), og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18, 1.ledd). Juridisk eier av nettsiden er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev og benytte del- og tipstjenesten. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

1. Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Vi bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

2. Søk

Hvis nettsiden har søkefunksjon så lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

3. Del/tips-tjenesten

Funksjonen "Del med andre" kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post, eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Vi kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett. Dersom du benytter e-postfunksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre uten noen form for lagring.

4. Nyhetsbrev

Nettsiden kan sende ut nyhetsbrev via epost hvis du har registrert deg for å motta dette. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

5. Påmelding, skjema

Nettsiden kan ha skjema for påmelding, kontaktskjema eller andre skjema. Disse skjemaene er tilgjengeliggjort for publikum for å utføre de oppgaver de er ment å gjøre. Påmeldingsskjema er for at besøkende kan melde seg på eller registrere seg. Kontaktskjema er for at besøkende enkelt kan sende en melding til nettsidens kontaktperson. Vi ber da om navnet på innsender og kontaktinformasjon til denne. Personopplysninger vi mottar blir ikke benyttet til andre formål enn å svare på henvendelsen. Skjema sendes som epost via Mailgun som tredjepartsløsning. Hele innsendelen blir lagret hos Mailgun i 24 timer. Mellom 24 timer og 30 dager er det kun mailheader som blir oppbevart før innsendelsen blir slettet etter 30 dager. Årsaken til denne lagringen er for å bekrefte om eposter blir sendt fra nettsiden og videresendt til riktig mottaker. Når eposten er mottatt av mottaker så er det opp til mottaker å avgjøre Databehandlingsbehovet av eposten.

6. Side- og tjenestefunksjonalitet

Det blir brukt informasjonskapsler i drift og presentasjon av data fra nettsteder. Slike informasjonskapsler kan inneholde informasjon om språkkode for språk valgt av brukeren. Det kan være informasjonskapsler med informasjon som støtter om lastbalanseringen av systemet slik at alle brukere blir sikret en best mulig opplevelse. Ved tjenester som krever innlogging eller søk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

7. Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.